Wyczekujemy Waszych pomysłów na społeczne działania w mieście!
Od 1 do 15 maja zgłoście swój projekt na integrujące wydarzenia na wrocławskich osiedlach ✹
Propozycje inicjatyw możecie zgłaszać od 1 do 15 maja przez formularz, który będzie dostępny na stronie: https://www.wroclaw.pl/mikrogranty/.
Realizacja projektów będzie możliwa od czerwca do końca września.
Zachęcamy do planowania działań zarówno pod dachem instytucji, siedzib rad osiedli czy Centrów Aktywności Lokalnej, jak i w plenerze – letnie dni będą idealną okazją do spędzania czasu na świeżym powietrzu.
W ramach projektu możecie zaproponować inicjatywę z zakresu animacji, aktywizacji społecznej, edukacji, rekreacji i różnych dziedzin sztuki. Mogą to być rozmaite warsztaty, międzykulturowe gry miejskie, tematyczne spacery, wspólne tańce i śpiewy, międzypokoleniowe spotkania kulinarne lub zupełnie niestandardowe pomysły, których nie było dotąd w programie. Najważniejsze, by projekty angażowały do wspólnego działania mieszkańców i mieszkanki, oraz były okazją do dzielenia się pasjami i umiejętnościami.
W naborze mogą brać udział również osoby bez stałego meldunku w mieście – ważne, by chcieć działać w jego granicach.
Wybrane inicjatywy otrzymają wsparcie finansowe (od 1 do 10 tysięcy złotych brutto w zależności od ścieżki), a także pomoc w kwestiach administracyjnych, organizacyjnych, prawnych, promocyjnych i logistycznych.
Zwycięskie projekty ze wszystkich ścieżek poznamy 11 czerwca!

Do programu możecie się zgłosić, wybierając jedną z trzech ścieżek:

Ścieżka dla ngo i młodzieżowa Mikrograntów odbywają się w ramach projektu “ORGANIZACJA PROGRAMU MIKROGRANTY W ZAKRESIE ŚCIEŻKI DLAORGANIZACJI POZARZĄDOWYCH I GRUP MŁODZIEŻOWYCH W ROKU 2024”, finansowanego ze środków Gminy Wrocław.