Rozwijanie umiejętności międzykulturowych i komunikacyjnych

„Rozwijanie umiejętności międzykulturowych i komunikacyjnych” – to ostatni  z tematów które nasi pracownicy i wolontariusze zgłębiali podczas udziału w specjalistycznych kursach.

Marta Łąk – pracująca w Fundacji Umbrella na stanowisku Specjalista ds. Administracji, Informacji i Statystyki udała się do York w Wielkiej Brytanii, aby wziąć udział szkoleniu „Rozwijanie umiejętności międzykulturowych i komunikacyjnych”.  W wyniku jej 5- dniowej pracy otrzymała certyfikat, który został wydany przez  York Associates International.

Zagadnienia, które były poruszane na szkoleniu pozwoliły uczestniczce na zdobycie następujących kompetencji:

• wiedzę na temat różnych podejść do rozwijania umiejętności komunikacji międzykulturowej,
  • wiedzę na temat międzykulturowych modeli kompetencji
  • umiejętności komunikacji interpersonalnej stanowiącą podstawę skutecznej komunikacji między kulturami, np. budowanie relacji, wpływanie, zarządzanie konfliktem, tworzenie zaufania itp.,
  • umiejętność zastosowania technik szkoleniowych w zakresie szkolenia międzykulturowego,
  • umiejętność oceny skuteczności międzykulturowych działań szkoleniowych.

York Associates jest wiodącym dostawcą międzynarodowych szkoleń dla zespołów i liderów, a jako pionier w zakresie profesjonalnego szkolenia w zakresie komunikacji w języku angielskim i międzynarodowym prowadzi kursy szkoleniowe dla nauczycieli, aby zapoznać trenerów ze swoją metodologią. Regularnie wydaje publikacje w dziedzinie języków obcych, komunikacji międzynarodowej i przywództwa. Doświadczenie i ekspertyza firmy obejmuje wszystkie sektory branżowe – biznesowe, publiczne, polityczne, związkowe, edukacyjne i wolontariackie. Dzięki 35-letniemu doświadczeniu projektowane są kursy, które są w pełni dostosowane do potrzeb klienta, dostarczane zarówno w Wielkiej Brytanii, jak i na miejscu u klientów na całym świecie..

Zdobytą wiedzą z chęcią podzielimy się z Wami!
Zapraszamy na szkolenia i doradztwo we Wrocławskim Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych „Sektor 3”!

Projekt „Rozwój kadr wrocławskiego sektora pozarządowego dla skutecznej edukacji dorosłych” był realizowany w ramach programu Unii Europejskiej Erasmus + (Edukacja Dorosłych).
Ten projekt został zrealizowany przy wsparciu finansowym Komisji Europejskiej. Projekt lub publikacja odzwierciedlają jedynie stanowisko ich autora i Komisja Europejska nie ponosi odpowiedzialności za umieszczoną w nich zawartość merytoryczną.